NORSK SELSKAP ETABLERT 1919 – OMSETNING 900 MILL NOK – KONTORER I 5 LAND.
Hallmaker AS er et selskap i Rubb Industries.

Flyhangar gjennomført for Ola Tronrud

Hvor: Eggemoen, Hønefoss
Kunde: Ola Tronrud AS
Spesifikasjoner: 30m x 30m

 

Denne fly hangaren er en del av et større prosjekt vi gjennomførte for Ola Tronrud, dette betyr at de samme leverandørene og materialene ble brukt på hele bygget. I prosessen har Ola Tronrud designet, produsert og montert de to portene som er montert, og hallmaker kunne hjelpe til med materialer og statisk beregninger for dette.

 

Den store porten har målene 22,0×6,4m som er kledd med sandwichpanel (tilpasset port etter størrelsesbehov), innmonterte glass (samme type som øvrige glass) og veier hele 2500kg. Den lille porten har målene 11,8×5,0m og er utført på samme måte med en lavere vekt på 1000-1200kg. Disse er konstruert med 2 stk hydrauliske løftesylindre slik at de kan og porten kan åpnes nærmere 90 grader. Videre er det montert en skillevegg oppført i mineralull som deler hangar ifra resten av bygget pga brann.

 

Denne veggen er konstruert slik at den i fremtiden eventuelt kan demonteres og fjernes for å kunne bruke hangar som vanlig produksjonslokalet om ønskelig. Dette for å kunne gi kunde mer fleksibilitet i bruk av bygget. Alle funksjoner og design er tilpasset kundens ønske og behov.

 

Flynhangaren ble nylig leid ut til Daimler AG for verdenslanseringen av den nye Mercedes EQC. Fasilitetene var vert for journalister og ledelsen I mercedes på Eggemoen, Hønefoss.